Χωρίς το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ θα μείνουν όσοι καταθέσουν εκπρόθεσμα τη φορολογική τους δήλωση, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθούν με πρόσθετο φόρο.

Παράλληλα, όπως διαρρέει από τα αρμόδια κλιμάκια του υπουργείου Οικονομικών, όσοι στείλουν τις δηλώσεις τους μετά τη λήξη των προθεσμιών θα χάσουν και την ευνοϊκή ρύθμιση… της εξόφλησης των «φουσκωμένων» εκκαθαριστικών σημειωμάτων έως και 9 δόσεις. Με τις κινήσεις αυτές, γίνεται προσπάθεια να ασκηθεί πίεση στους φορολογούμενους που έχουν αφήσει για τελευταία στιγμή την υποβολή της δήλωσής τους, να… δραστηριοποιηθούν άμεσα έτσι ώστε να φθάσει το συντομότερο στο γραμματοκιβώτιο του σπιτιού τους το σημείωμα της Εφορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απώτερος στόχος… η είσπραξη όσο το δυνατόν περισσότερων και σε συντομότερο χρονικό διάστημα εσόδων για τα άδεια κρατικά ταμεία. Οι δανειστές έδειξαν τις διαθέσεις του στο πρόσφατο Eurogroup, όπου ξεκαθάρισαν πως… πρώτα μέτρα (3 δισ. ευρώ μέχρι το 2012) και μετά συζητήσεις περί… επιμήκυνσης του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης