Αύξηση του ELA για τις ελληνικές τράπεζες εξετάζει η ΕΚΤ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015, 12:45
Αύξηση του ELA για τις ελληνικές τράπεζες εξετάζει η ΕΚΤ
Tην αύξηση του ορίου χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών, μέσω του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας (ELA), θα εξετάσει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Ο Ενιαίος Μηχανισμός Εποπτείας (SSM), που λειτουργεί στο πλαίσιο της ΕΚΤ, παρακολουθεί σε εβδομαδιαία βάση τις ανάγκες ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών.

Την περασμένη Τετάρτη, η ΕΚΤ αποφάσισε την αύξηση του ορίου του ELA κατά 1,2 δισ. ευρώ σε λίγο πάνω από τα 71 δις. Οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες μειώθηκαν τον Μάρτιο κατά 3 δισ. ευρώ, πολύ λιγότερο από ό,τι τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με το δημοσίευμα του πρακτορείου.

Η Ντανιέλ Νουί, η επικεφαλής του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας (SSM), δήλωσε την Τρίτη στο Ευρωκοινοβούλιο ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι σε καλύτερη θέση από πλευράς φερεγγυότητας απ‘ ό,τι τα προηγούμενα χρόνια, προσθέτοντας ότι πρέπει να επενδύουν τα διαθέσιμά τους «σε στοιχεία ενεργητικού που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ενέχυρα, ώστε να διασφαλισθεί ότι θα λάβουν τη ρευστότητα που χρειάζονται».


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015, 12:45