Σημαντική βελτίωση παρουσίασαν τα ενοποιημένα μεγέθη της Aegean Airlines στο πρώτο εξάμηνο του 2014, επηρεαζόμενα θετικά τόσο από την επέκταση του δικτύου όσο και από τις συνέργειες με την Olympic Air.

Τα ενοποιημένα έσοδα ανήλθαν σε 388,6 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 8% σε σχέση με τον κύκλο εργασιών των δύο εταιρειών το αντίστοιχο διάστημα του 2013. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 22 εκατ. ευρώ από 7,2 εκατ. ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 16 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με 6,9 εκατ. ευρώ το 2013. Σημειώνεται ότι το πρώτο εξάμηνο αποτελεί την εποχικά πιο αδύναμη περίοδο του έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H Aegean Airlines και η Olympic Air μετέφεραν 4,3 εκατομμύρια επιβάτες στο πρώτο εξάμηνο του 2014, περισσότερους κατά 16% με βελτίωση της πληρότητας από 74% σε 76% παρά τον μεγάλο αριθμό νέων προορισμών.

Είναι χαρακτηριστικό της θετικής δυναμικής ότι ο Ιούνιος ήταν ο πρώτος μήνας της ιστορίας της εταιρείας κατά τον οποίο μετέφερε πάνω από 1 εκατομμύριο επιβάτες. Στο δίκτυο εσωτερικού η αύξηση ανήλθε σε 19% κυρίως λόγω των χαμηλότερων ναύλων που ενίσχυσαν την κίνηση τόσο στους κύριους προορισμούς όσο και στις άγονες γραμμές.

Η αύξηση της κίνησης στο δίκτυο εξωτερικού από τις 8 βάσεις της εταιρείας ανήλθε σε 13%, με την κύρια βάση της Αθήνας να παρουσιάζει υψηλότερους ρυθμούς αύξησης ύψους 17%, καθώς η αγορά ανακάμπτει για πρώτη φορά από το 2008.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως αποτέλεσμα της ενισχυμένης κίνησης και των προπωλήσεων εισιτήριων, οι λειτουργικές ταμειακές ροές του εξαμήνου βελτιώθηκαν σημαντικά φτάνοντας τα 127 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα της μητρικής να αυξηθούν σε 357 εκατ. ευρώ την 30.06.2014.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης