Θετική η εισήγηση των θεσμών για την εκταμίευση των 800 εκατ. της υποδόσης

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017, 20:15
Θετική η εισήγηση των θεσμών για την εκταμίευση των 800 εκατ.  της υποδόσης
Θετική θα είναι η εισήγηση των θεσμών σχετικά με την εκταμίευση των 800 εκ. που απομένουν από την δεύτερη αξιολόγηση στο Εuroworking group της Πέμπτης.

Σε σημείωμα που έχει διανεμηθεί στα μέλη του Εuroworking group από εχθές και έχει στην κατοχή του ο ΣΚΑΙ «τα στοιχεία δείχνουν ότι η πρόοδος στην εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών ικανοποίησε τον στόχο που είχε τεθεί στο πρόγραμμα ESM».

Η εκταμίευση της τελευταίας δόσης από την δεύτερη αξιολόγηση συνδεόταν άμεσα από την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του εγγράφου η ελληνική πλευρά ξεπέρασε τον στόχο αποπληρώνοντας 1,524 δισ. ευρώ.

«Οι θεσμοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η πρόοδος στην εκκαθάριση των καθυστερούμενων οφειλών ήταν ικανοποιητική» αναφέρει το σημείωμα προσθέτοντας ότι «οι διαρθρωτικές αδυναμίες που προκαλούν τη συσσώρευση νέων καθυστερούμενων οφειλών παραμένουν και πρέπει να αντιμετωπιστούν το συντομότερο δυνατό».

«Οι θεσμοί προτρέπουν τις ελληνικές αρχές να προχωρήσουν τις εργασίες του για τον έλεγχο των ληξιπρόθεσμων οφειλών, οι οποίες αναμένονται να ολοκληρωθούν έως τον Μάρτιο του 2018» αναφέρεται επίσης στην τελευταία παράγραφο του σημειώματος.


Διαβάστε ολόκληρο το σημείωμα των θεσμών εδώ.

Διαβάστε επίσης: 
"Πράσινο" για τα 800 εκατ. - Κίτρινη κάρτα για "μποναμά" και 120 δόσεις

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017, 20:16