Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, κατέθεσε σήμερα τον θεμέλιο “λίθο” του πρώτου ιδιωτικού ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού, ο οποίος θα ανεγερθεί στην περιοχή Βασιλικού, έξω από την Λεμεσό, από την Power Energy Cyprus. Ο σταθμός αναμένεται να λειτουργήσει το 2021. Πρόκειται για το πρώτο έργο ιδιωτικής πρωτοβουλίας με συμβατικό καύσιμο. Η συνολική δαπάνη υπολογίζεται στα 200 εκ. ευρώ και την κατασκευή έχει αναλάβει η εταιρεία Cyfield.

Καταθέτοντας τον θεμέλιο λίθο, ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης χαρακτήρισε την ανέγερση του σταθμού «έργο στρατηγικής σημασίας». Πρώτα από όλα, τόνισε, είναι έργο «με μεταρρυθμιστικά χαρακτηριστικά που θα συμβάλει με τη λειτουργία του το 2021, στην αλλαγή του χάρτη παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, σημείωσε ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης, είναι έργο το οποίο με την υλοποίησή του θα προσφέρει τόσο στη μεγένθυση της οικονομίας της Κύπρου, αλλά και στην αισθητή μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, σε όλο το φάσμα της οικονομίας, είτε αυτό αφορά την βιομηχανία, ή τη βιοτεχνία και τον τουρισμό, αλλά και την οικιακή κατανάλωση.

Τέλος, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε πως για την δημιουργία των απαραίτητων υποδομών εξασφαλίστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδότηση ύψους 101 εκ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης