Για την συμβολή του Υπουργού Χρήστου Σπίρτζη στην νέα σελίδα που γυρίζει η χώρα με την ολοκλήρωση μεγάλων υποδομών στις μεταφορές και την αναγνώριση ενός τεράστιου οδικού έργου σε μία δύσκολη για την χώρα μας εποχή μίλησε  στη διάσκεψη με θέμα «Η Πολιτική Συνοχής και τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών στο προσεχές δημοσιονομικό πλαίσιο 2021-2027» η Corina Creţu, Ευρωπαία Επίτροπος αρμόδια για την Περιφερειακή Πολιτική.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, από την πλευρά τόνισε ότι τα διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών θα πρέπει να ολοκληρωθούν για να δημιουργήσουν μια νέα ευρωπαϊκή αφήγηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μίλησε επίσης για τη χρηματοδότηση και ολοκλήρωση μεγάλων έργων με το ΕΣΠΑ και με εναλλακτικά εργαλεία χρηματοδότησης από τον ιδιωτικό τομέα. Ανακοίνωσε την παράδοση του τελευταίου υπό κατασκευή τμήματος του σιδηροδρομικού διαδρόμου Αθήνας-Θεσσαλονίκης και προανήγγειλε την ολοκλήρωση τις επόμενες μέρες και του τμήματος Θεσσαλονίκη-Ειδομένη.

Για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπογράμμισε πως θα υπάρχει νέα κατεύθυνση που θα συνδυάζει τους κοινοτικούς πόρους, το πακέτο Γιουνκέρ.

Τέλος υποστήριξε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων πρέπει να απομακρυνθούν από τη λογική ότι ένα έργο πρέπει να χρηματοδοτείται μόνο εάν μπορούμε να εγγυηθούμε τη βιωσιμότητά του.
Σύμφωνα με τον υπουργό, πρέπει να υπάρχουν και άλλα κριτήρια, όπως η ανάπτυξη και η παραγωγική ανασυγκρότηση και όλα τα έργα υποδομών  να έχουν στόχο την κοινωνική συνοχή και την  πρόοδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης