Οι τιμές χρυσού σημειώνουν άνοδο την Πέμπτη καθώς η ζήτηση αυξήθηκε εν μέσω προσδοκιών για μείωση του επιτοκίου από την Federal Reserve αυτό το καλοκαίρι.

Η άμβλυνση των εμπορικών εντάσεων μεταξύ των δύο κορυφαίων οικονομιών του κόσμου και η εντατικοποίηση της ανησυχίας στη Μέση Ανατολή ώθησε τους επενδυτές στο «ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο», ανέφεραν οι αναλυτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αμερικανικές μετοχές σημειώνουν άνοδο την Πέμπτη μετά από συνεχόμενες απώλειες και η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε μετά την επίθεση σε δύο τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο χρυσός παράδοσης Αυγούστου στο Comex αυξάνεται κατά 2 δολάρια ή κατά 0,15%, στα 1.339 δολάρια ανά ουγγιά. Το ETF SPDR Gold Shares κινείται επίσης ανοδικά την Πέμπτη.

Εκτός από την υποχώρηση της Δευτέρας, η οποία ήταν αρκετά ισχυρή ώστε να αφήσει το χρυσό ελαφρώς πεσμένο για την εβδομάδα, ο χρυσός κέρδιζε σχεδόν αδιάλειπτα για δύο εβδομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο χρυσός επωφελήθηκε από την απότομη συρρίκνωση των αποδόσεων του αμερικανικού 10ετoύς ομολόγου, καθώς οι επενδυτές ποντάρουν όλο και περισσότερο ότι η Fed θα μειώσει αργότερα φέτος τα επιτόκια, μια πρόβλεψη που πιθανώς υποστηρίχθηκε από τα αδύναμα στοιχεία της Τετάρτης για τον πληθωρισμό.

Οι χαμηλότερες αποδόσεις μπορούν να είναι θετικές για τον χρυσό, μειώνοντας το κόστος ευκαιρίας για την κατοχή του μετάλλου.

«Το κίτρινο μέταλλο βρίσκεται καθ’ οδόν για ακόμη μεγαλύτερα κέρδη και θα μπορούσε να επιχειρήσει να φτάσει πάνω από 1.350 δολάρια εάν η Fed την επόμενη εβδομάδα σηματοδοτήσει πως έρχονται περικοπές επιτοκίων», δήλωσε ο Raffi Boyadjian, στρατηγικός αναλυτής της XM.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης