Οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων στη Βρετανία διαμορφώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο που έχουν βρεθεί τον Οκτώβριο, από το 1991, υποχωρώντας 25%, καθώς η έλλειψη ημιαγωγών συνεχίζει να πλήττει τον κλάδο.

Οι πωλήσεις στο σύνολο της χρήσης αναμένεται να διαμορφωθούν στα 1,66 εκατ. οχήματα, μόλις 1,9% υψηλότερα από το 2020, όταν τα lockdowns για τον κορονοϊό και οι απαγορεύσεις ήταν σε ισχύ, ανακοίνωσε η ένωση κατασκευαστών και εμπόρων αυτοκινήτων (SMMT).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά 106.265 οχήματα ταξινομήθηκαν τον προηγούμενο μήνα.

Η έλλειψη επεξεργαστών παγκοσμίως έχει υποχρεώσει πολλά brands να κειώσουν την παραγωγή και έχει αυξήσει τον χρόνο αναμονής για κάποιους αγοραστές, καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες δυσκολεύονται να διαχειριστούν τις επιπτώσεις της πανδημίας.

«Η τρέχουσα επίδοση αντικατοπτρίζει τους δύσκολους περιορισμούς στον τομέα της προσφοράς, με τον κλάδο να δίνει αγώνα με τις ελλείψεις στους επεξεργαστές και με οικονομικά προβλήματα όπως αυξήσεις στον πληθωρισμό, αυξήσεις φόρων και υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης», ανέφερε ο επικεφαλής της SMMT, Mike Hawes.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης