Οι βρετανικές πωλήσεις λιανικής ανέκαμψαν τον Δεκέμβριο καθώς οι περιορισμοί στα μαγαζιά χαλάρωσαν και οι καταναλωτές αγόρασαν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης ενόψει των Χριστουγέννων.

Ωστόσο οι προοπτικές για τον Ιανουάριο ήταν οι χειρότερες από το καλοκαίρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ένωση Βρετανών εμπόρων ανακοίνωσε ότι οι μηνιαίες πωλήσεις λιανικής σημείωσαν άνοδο στις -3 μονάδες τον Δεκέμβριο από τις -25 μονάδες τον Νοέμβριο, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών.

Αλλά οι προοπτικές για τον Ιανουάριο ήταν πιο αρνητικές, στις -33 μονάδες.

Οικονομολόγος της Ένωσης τόνισε ότι «το νέο έτος φαίνεται ότι δεν θα ξεκινήσει με πολλές υποσχέσεις, με τους λιανοπωλητές να αναμένουν μια κατακόρυφη πτώση των πωλήσεων τον Ιανουάριο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 23 Νοεμβρίου-14 Νοεμβρίου, καλύπτοντας το τέλος του δεύτερου lockdown στην Αγγλία, όταν έκλεισαν τα καταστήματα που δεν πωλούσαν είδη πρώτης ανάγκης.

Οι εταιρείες τροφίμων, επίπλων και λιανικής πώλησης άλλων αγαθών, όπως κάρτες, λουλούδια και κοσμήματα, εμφάνισαν ισχυρή αύξηση.

Αλλά τα είδηση ένδυσης, υπόδησης και τα πολυκαταστήματα ανακοίνωσαν για άλλη μία φορά όγκους που ήταν χαμηλότεροι σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης