Περισσότερο από το ένα τέταρτο των βρετανικών επιχειρήσεων μείωσαν τον αριθμό των εργαζομένων τους βραχυπρόθεσμα, καθώς η κρίση του κορωνοϊού άρχισε να πλήττει την οικονομία της χώρας.

Σύμφωνα με στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας ONS, «περισσότερο από το ένα τέταρτο (27%) των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι μειώνουν τα επίπεδα προσωπικού βραχυπρόθεσμα, ενώ το 5% ανέφερε ότι προσλαμβάνει προσωπικό βραχυπρόθεσμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έρευνα σε 3.642 επιχειρήσεις διεξήχθη μεταξύ 9-22 Μαρτίου καλύπτοντας ένα μονό μικρό μέρος της περιόδου, αφότου ο πρωθυπουργός Boris Johnson επέβαλε το lockdown σε μεγάλο μέρος της οικονομίας της χώρας, στις 20 Μαρτίου.

Άλλη μια έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα από το βρετανικό εμπορικό επιμελητήριο, η οποία διεξήχθη 25-27 Μαρτίου, αναφέρει ότι σχεδόν οι μισές βρετανικές επιχειρήσεις αναμένεται να απολύσουν προσωρινά το 50% ή και περισσότερο του εργατικού τους δυναμικού.

Ο υπουργός Οικονομικών Rishi Sunak έχει δηλώσει πως το βρετανικό δημόσιο θα πληρώσει το 80% των μισθών (μέχρι 2.500 στερλίνες τον μήνα) για εργαζόμενους που είναι προσωρινά απολυμένοι, αλλά παραμένουν στα βιβλία των εταιρειών σε μια προσπάθεια να μετριάσουν μια αναμενόμενη αύξηση της ανεργίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ONS αναφέρει επίσης πως η έρευνα έδειξε ότι το 45% των επιχειρήσεων ανακοίνωσε χαμηλότερο του αναμενόμενου τζίρο, σε σχέση με το 5% που είδε αυξημένες πωλήσεις και το 46% που είχε ενθαρρύνει το προσωπικό του να εργαστεί από το σπίτι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης