Σχεδόν οι μισοί από τους εργοδότες στη Βρετανία σχεδιάζουν να μειώσουν τους εργασιακούς τους χώρους και να προχωρήσουν κλιμακωτά στην επιστροφή του προσωπικού τους στην εργασία, καθώς οι αρχές της χώρας χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβάλει στο πλαίσιο της τρίμηνης καραντίνας για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, δείχνει έρευνα που έγινε από το γραφείο ευρέσεως εργασίας Robert Walters.

Η εργασία εξ αποστάσεως θα γίνει πιο διαδεδομένη στον κόσμο μετά την Covid-19, δείχνει επίσης η έρευνα αυτή, καθώς οι εταιρείες αξιολογούν την εξοικονόμηση δαπανών, όπως και τους κινδύνους για την υγεία του προσωπικού τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περίπου το 44% των εργοδοτών εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει τον εργασιακό χώρο και το 49% σχεδιάζει να εφαρμόσει κλιμακωτά την επιστροφή των υπαλλήλων στη δουλειά, σύμφωνα με την έρευνα αυτή που έγινε σε δείγμα 2.200 εταιρειών.

Την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών της Βρετανίας δήλωσε ότι κάποιες τράπεζες θα μειώσουν τον χώρο των γραφείων τους στην οικονομική περιοχή του Λονδίνου καθώς “επανεκκινούν” τις επιχειρήσεις τους.

Ορισμένες εταιρείες στον κόσμο παρέτειναν τις επιλογές για εργασία από το σπίτι του προσωπικού τους, με τον αμερικανικό κολοσσό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook, να δηλώνει τον περασμένο μήνα ότι θα υιοθετήσει μόνιμα την εργασία εξ αποστάσεως ακόμη και μετά την χαλάρωση της καραντίνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο για τις εταιρείες που περνούν μια δύσκολη περίοδο να σκεφτούν να δαπανήσουν χρήματα στον εργασιακό τους χώρο, την τεχνική υποδομή ή γενικές επιχειρησιακές λειτουργίες», δήλωσε η διευθύντρια του Robert Walters Λούσι Μπίσετ.

Τρεις στους τέσσερις βρετανοί εργοδότες παραδέχθηκαν ότι τα ανώτερα διοικητικά τους στελέχη δεν έχουν τα προσόντα να διαχειρίζονται ομάδες εξ αποστάσεως και θα χρειαστούν νέα εκπαίδευση για να προσαρμοστούν, δείχνει επίσης η έρευνα.

Σύμφωνα με αυτήν παράλληλα, το 87% των υπαλλήλων θα ήθελε να έχει πιο πολλές ευκαιρίες να δουλεύει από το σπίτι μετά την επιστροφή του στο γραφείο και το 21% θα ήθελε να δουλεύει από το σπίτι μόνιμα.

Οι αγοραστές σπιτιών δείχνουν ήδη ενδιαφέρον για την αγορά μεγαλύτερων κατοικιών με περισσότερο οικιακό χώρο εργασίας και κήπους, επισήμανε σήμερα η μεγάλη κατασκευάστρια εταιρεία σπιτιών Redrow.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης