Η βρετανική μεταποίηση διατήρησε σταθερό το ρυθμό ανάπτυξής της τον Ιούνιο αλλά οι ανησυχίες για το παγκόσμιο εμπόριο και το Brexit έστειλαν την εμπιστοσύνη για τις προοπτικές της σε χαμηλό επτά μηνών.

Ο ΡΜΙ μεταποίησης του Ηνωμένου Βασιλείου ενισχύθηκε στις 54,4 μονάδες από το πτωτικά αναθεωρημένο ποσοστό των 54,3 μονάδων το Μάιο, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις για 54 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αισιοδοξία διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο του έτους καθώς οι επιχειρηματίες ανησυχούν για τις πιέσεις του κόστους, τους πιθανούς μελλοντικούς εμπορικούς δασμούς, την ισοτιμία και την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση –μόλις εννέα μήνες μακριά.

Τα στοιχεία την προηγούμενη εβδομάδα εμφάνισαν ότι η επιβράδυνση της οικονομίας στις αρχές του 2018 ήταν λιγότερο σοβαρή από ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά, αλλά οι έρευνες καταναλωτών και επιχειρήσεων δίνουν μεικτή εικόνα για το β΄ τρίμηνο.

Η ανάκαμψη της μεταποιητικής επίδοσης από την αρχή του έτους ήταν αξιοσημείωτη, με τα εντυπωσιακά ποσοστά ανάπτυξης τον περασμένο χρόνο να μετατρέπονται σε κάποια από τα πιο χαμηλά ποσοστά ανάπτυξης των τελευταίων δύο ετών, σημείωσε ο διευθυντής της Markit, Rob Dobson.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης