Η βρετανική κατασκευαστική δραστηριότητα συρρικνώθηκε για έκτο συνεχόμενο μήνα τον Οκτώβριο και με έναν από τους ταχύτερους ρυθμούς από το 2009 και τη χρηματοπιστωτική κρίση, καθώς οι ανησυχίες για το Brexit και μια γενικότερη οικονομική επιβράδυνση περιόρισαν την ανάπτυξη.

Ο κατασκευαστικός ΡΜΙ της Markit σημείωσε άνοδο στις 44,2 μονάδες τον Οκτώβριο από τις 43,3 μονάδες τον Σεπτέμβριο, αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, και πρόκειται για την τρίτη χαμηλότερη μέτρηση από το 2009 και υποδηλώνει μια πτώση στην παραγωγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κατασκευαστικές εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου βίωσαν μια κάμψη στις επιχειρηματικές επιδόσεις τον Οκτώβριο, καθώς η πολιτική αβεβαιότητα και οι υποτονικές οικονομικές συνθήκες περιόρισαν τις πωλήσεις, ανέφερε ο οικονομολόγος της Markit, Tim Moore.

Οι κατασκευαστικές εταιρείες ανακοίνωσαν την έβδομη συνεχόμενη πτώση σε νέες εργασίες, παρήγγειλαν λιγότερες πρώτες ύλες και δεν αντικατέστησαν προσωπικό που παραιτήθηκε.

Τα επίσημα στοιχεία έδειξαν πως η κατασκευαστική παραγωγή αυξήθηκε κατά 2,4% στο 12μηνο μέχρι τον Αύγουστο, αλλά τον προηγούμενο μήνα οι μικρότερες κατασκευές ανακοίνωσαν τη χαμηλότερη ζήτηση από το 2013.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης