Σε ιστορικό υψηλό διαμορφώθηκε ο σύνθετος ΡΜΙ στη Βρετανία, καθώς πολλές επιχειρήσεις άνοιξαν εκ νέου τις δραστηριότητές τους και τα εργοστάσια, προκειμένου να ανταποκριθούν στη ζήτηση που έρχεται μαζί με την ανάκαμψη της οικονομίας παγκοσμίως.

Ο σύνθετος ΡΜΙ διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από το 1998, όταν άρχισε η καταγραφή των στοιχείων, στις 62 μονάδες, αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις και υψηλότερα από τις 60,7 μονάδες τον Απρίλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα στοιχεία των πωλήσεων λιανικής και της καταναλωτικής εμπιστοσύνης που ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα επίσης υποδηλώνουν ταχεία ανάκαμψη της βρετανικής οικονομίας, καθώς ανοίγουν εκ νέου τα εστιατόρια, οι pubs και τα καταστήματα, μετά από μήνες που ήταν κλειστά.

«Τα στοιχεία του PMI Μαΐου υποδηλώνουν ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας και αυτόν τον μήνα» ανέφερε ο Martin Beck, οικονομολόγος της Oxford Economics.

Ο ΡΜΙ έδειξε επίσης ότι οι προσλήψεις ήταν κοντά στο υψηλότερο επίπεδο ιστορικά, αλλά οι επιχειρήσεις ανακοίνωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση του ανεκτέλεστου υπολοίπου, ενώ υπήρξε σοβαρή επιδείνωση των καθυστερήσεων στην εφοδιαστική αλυσίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης