Ο δανεισμός προς τους Βρετανούς καταναλωτές αυξήθηκε με τον βραδύτερο ρυθμό των τελευταίων τεσσάρων ετών το Νοέμβριο ενώ και ο αριθμός των εγκρίσεων για παροχή στεγαστικού δανείου υποχώρησε, εμφάνισαν τα στοιχεία της Τράπεζας της Αγγλίας, ενισχύοντας τις ενδείξεις μιας επιβράδυνσης της οικονομίας πριν από το Brexit.

Ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης του μη εξασφαλισμένου καταναλωτικού δανεισμού, επιβραδύνθηκε στο 7,1% από το 7,4% τον Οκτώβριο, που αποτελεί την χαμηλότερη αύξηση από το Μάρτιο του 2015.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπήρξαν ενδείξεις από πολλές επιχειρήσεις λιανικής ότι οι Βρετανοί καταναλωτές συγκρατούν τις δαπάνες τους στα τέλη του 2018, όντας αντιμέτωποι με την πιθανότητα εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή ένωση χωρίς μια συμφωνία.

Επίσης, ξεχωριστή έρευνα για τον κυρίαρχο τομέα των υπηρεσιών στη Βρετανία, υποδηλώνει ότι η οικονομία αναπτύχθηκε μόλις 0,1% στο δ΄ τρίμηνο του 2018, σε σχέση με τους τρεις προηγούμενους μήνες, καθώς εντείνεται η αβεβαιότητα για το Brexit.

Η ΒοΕ τόνισε ακόμη ότι ο αριθμός των στεγαστικών δανείων που εγκρίθηκαν υποχώρησε στα 63.728 το Νοέμβριο, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο και χαμηλότερα από τα 66.709 τον Οκτώβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης