Οι αποδόσεις των γερμανικών κρατικών ομολόγων υποχώρησαν σήμερα σε χαμηλό σχεδόν εβδομάδας μετά τη χθεσινή «βουτιά» των αμερικανικών μετοχών, οδηγώντας τις αποδόσεις των πενταετών αμερικανικών τίτλων στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο.

Χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο τουλάχιστον του τελευταίου έτους. Οι ευρωπαϊκές μετοχές ακολούθησαν την πτωτική πορεία της Wall Street στην αρχή των συναλλαγών, ενισχύοντας την τάση για τα λεγόμενα «ασφαλή καταφύγια» πριν από τη συνεδρίαση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed), η οποία αναμένεται να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αποδοχή του 10ετούς γερμανικού ομολόγου υποχώρησε σε χαμηλό εβδομάδας στο 0,232%, καταγράφοντας πτώση 1,3 μονάδων βάσης. Οι αποδόσεις των πενταετών αμερικανικών τίτλων υποχώρησαν κατά 3 μονάδες βάσης στο 2,664%, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο.

Αύριο ολοκληρώνεται η διήμερη συνεδρίαση της Fed και οι επενδυτές αναμένουν ότι η κεντρική αμερικανική τράπεζα θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων. Ωστόσο, πολλοί θεωρούν ότι οι αναταράξεις στην οικονομία θα οδηγήσουν τη Fed στο να υπαινιχθεί ότι θα υπάρξει επιβράδυνση στον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων για τον επόμενο χρόνο.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς γαλλικού ομολόγου σημείωσε πτώση 2,8 μονάδων βάσης στο 0,71% και οδεύει για τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση εδώ και πάνω από δύο εβδομάδες. Οι αποδόσεις των γαλλικών ομολόγων αυξήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, αφού ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναγκάστηκε να ανακοινώσει σχέδια για πρόσθετες δαπάνες, μετά τις κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων» στη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης