Οι ταξινομήσεις νέων οχημάτων στη Βρετανία αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό 11,3% τον Ιούλιο, η μόνη αύξηση μέχρι στιγμής φέτος, καθώς οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο συμπλήρωσαν τον πρώτο ολοκληρωμένο μήνα επαναλειτουργίας τους μετά τη χαλάρωση των μέτρων του lockdown.

Η αύξηση έρχεται σε συνέχεια άλλων ενδείξεων σταδιακής ανάκαμψης στη βρετανική οικονομία μετά την ιστορική της συρρίκνωση κατά 25% τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τιμές κατοικιών και η μεταποίηση έχουν επίσης ανακάμψει, αν και οι περικοπές θέσεων εργασίας αυξάνονται στον λιανικό κλάδο.

Οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων άνοιξαν και πάλι τις πόρτες τους σε πελάτες την 1η Ιουνίου στην Αγγλία, στις 8 Ιουνίου στη Βόρεια Ιρλανδία, στις 22 Ιουνίου στην Ουαλία και στις 29 Ιουνίου στη Σκωτία αφού έμειναν κλειστές από τα μέσα Μαρτίου.

Ο Σύνδεσμος Κατασκευαστών και Εμπόρων Αυτοκινήτων (SMMT) προειδοποίησε ότι το συσσωρευμένο αγοραστικό ενδιαφέρον ήταν αυτό που οδήγησε στις 174.887 πωλήσεις που καταγράφηκαν τον Ιούλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, θα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το εάν αυτό είναι μια μακροπρόθεσμη τάση ή όχι» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του SMMT Μάικ Χοζ.

Η αύξηση στις πωλήσεις του Ιουλίου είναι η πρώτη από τον Δεκέμβριο, αλλά η ζήτηση από τις αρχές του έτους είναι μειωμένη πάνω από 40% και οι τελευταίες προβλέψεις του SMMT κάνουν λόγο για μείωση περίπου 30% για το σύνολο του 2020.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης