Σχεδόν τα τρία τέταρτα των παμπ και των εστιατορίων στη Βρετανία περιμένουν ότι θα κλείσουν την ερχόμενη χρονιά εξαιτίας των περιορισμών στη λειτουργία τους που έχουν επιφέρει τα μέτρα της μάχης εναντίον του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με μια έρευνα του τομέα.

Σύμφωνα με τις οργανώσεις British Beer and Pub Association, UK Hospitality και British Institute of Innkeeping, 72% των επιχειρήσεων που ερωτήθηκαν αναμένουν «ότι δεν θα είναι πλέον βιώσιμες το 2021 και θα κλείσουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό αυτών των οργανώσεων από το γραφείο μελετών CGA μεταξύ 446 εταιρειών που αντιπροσωπεύουν 20.000 εστιατόρια και παμπ, δείχνει επίσης ότι οι επιχειρήσεις του τομέα θέλουν περισσότερη στήριξη από την κυβέρνηση για να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη οικονομική κρίση που έχει προκαλέσει η Covid-19.

Στην ανακοίνωσή τους, οι τρεις οργανώσεις καταγγέλλουν “τον καταστροφικό και μακροπρόθεσμο αντίκτυπο που έχουν για τον τομέα οι κυβερνητικοί περιορισμοί”.

«Χωρίς αλλαγή προσέγγισης και περισσότερη στήριξη από την κυβέρνηση, ένα μεγάλο μέρος του τομέα μπορεί να εξαφανισθεί μέσα σ’ έναν χρόνο. Αυτό σημαίνει χαμένες επιχειρήσεις και χαμένες θέσεις εργασίας, χωρίς να μιλήσουμε για αγαπημένους χώρους που θα κλείσουν για πάντα», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μια άλλη μελέτη που δημοσιεύθηκε σήμερα, η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία διαπιστώνει πως μία επιχείρηση στις 7 στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να μην επιβιώσει τους τρεις επόμενους μήνες εξαιτίας του νέου lockdown που ισχύει στην Αγγλία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης