Οι βρετανικές επιχειρήσεις απέλυσαν αριθμό ρεκόρ εργαζόμενων στο γ΄ τρίμηνο, με την ανεργία να αυξάνεται και την αγορά εργασίας να αποδυναμώνεται. Ο αριθμός ρεκόρ των 314.000 Βρετανών εργαζόμενων απολύθηκε στο τρίμηνο μέχρι τον Σεπτέμβριο, 181.000 περισσότεροι από ό,τι στο β΄ τρίμηνο, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία ONS.

Η ανεργία σημείωσε άνοδο στο 4,8%, στο υψηλότερο επίπεδο από το τρίμηνο του Νοεμβρίου 2016 και υψηλότερα από το 4,5% του τριμήνου μέχρι τον Αύγουστο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών Sunak υποχρεώθηκε να επεκτείνει το δαπανηρό πρόγραμμα προστασίας των θέσεων εργασίας από τον κορωνοϊό, που προσφέρει το 80% των μισθών των εργαζομένων που έχουν απολυθεί προσωρινά, μέχρι το τέλος Μαρτίου, και ανακοίνωσε και επιπλέον βοήθεια αρκετών δισ. στερλινών σε άλλες μορφές.

«Δυστυχώς, η επέκταση του προγράμματος δεν ήρθε αρκετά γρήγορα για κάποιους εργαζόμενους, αλλά θα μπορούσε να βοηθήσει να σταματήσει η άνοδος της ανεργίας τον χειμώνα» τόνισε ο Jon Hudson της Premier Milton.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης