Η βρετανική οικονομία αναπτύχθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν στην περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, πριν από αυτό που μοιάζει με μια κατακόρυφη επιβράδυνση, καθώς παραμένουν τα προβλήματα όπως η έλλειψη οδηγών φορτηγών.

Το ΑΕΠ αναπτύχθηκε 5,5% στο β΄ τρίμηνο, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία, σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις για ανάπτυξη 4,8%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η στατιστική υπηρεσία ανέφερε ότι τα δεδομένα προσαρμόστηκαν έχοντας λάβει υπόψη πληρέστερα δεδομένα από τον κλάδο της υγείας, καθώς και μια επικαιροποίηση των πηγών και της μεθοδολογίας για τον υπολογισμό της βρετανικής οικονομικής παραγωγής.

Τα στοιχεία παρείχαν μια πιο πλήρη εικόνα για την οικονομική ανάκαμψη της Βρετανίας από την κρίση του κορωνοϊού, αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι το momentum εξασθενεί εξαιτίας των ελλείψεων σε προμήθειες και προσωπικό.

Τα στοιχεία σήμερα εξάλλου εμφάνισαν ότι τα νοικοκυριά αύξησαν τις δαπάνες τους κατά 8% στην περίοδο Απριλίου-Ιουνίου και κατέφυγαν στις αποταμιεύσεις τους για να τις χρηματοδοτήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ποσοστό αποταμίευσης σημείωσε πτώση στο 11,7% από το 18,4% στο α΄ τρίμηνο του 2020.

Το ΑΕΠ καθορίστηκε από τον τομέα των υπηρεσιών, ιδιαίτερα στον κλάδο της φιλοξενίας και των τροφίμων, όπου η παραγωγή αυξήθηκε κατά 87,6% σε τριμηνιαίους όρους.

Η μεταποιητική παραγωγή αυξήθηκε 1,8% στο β΄ τρίμηνο, παρά την έλλειψη επεξεργαστών που πλήττει την παραγωγή αυτοκινήτου.

Η παραγωγή τροφίμων και ποτών εμφάνισε ισχυρές αποδόσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης