Σε ελεύθερη πτώση βρίσκονται σήμερα οι τιμές των βασικών κρυπτονομισμάτων, με σχεδόν 13 δισ. δολ. να έχουν “εξαφανιστεί” από την αγορά σε διάστημα μόλις λίγων ωρών.

Ειδικότερα, η ισοτιμία του bitcoin έναντι του δολαρίου υποχωρεί κατά σχεδόν 5% και βρίσκεται στα 6,192.54 δολ, ενώ τόσο το Ripple όσο και το Etherum βυθίζονται αμφότερα κατά 12% περίπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως αποτέλεσμα της κατακρήμνισης αυτής, σε διάστημα μόλις τριών ωρών, έχουν “χαθεί” 13 δισ. δολ. από την κεφαλαιοποίηση της αγοράς των κρυπτονομισμάτων, η οποία πλέον διαμορφώνεται στα 201.205.852.832 δολάρια σύμφωνα με το coinmarketcap.com.

Σύμφωνα με το CNBC, η σημερινή “βουτιά” σημειώνεται εν μέσω νέων προειδοποιήσεων από τις χρηματοπιστωτικές αρχές για την ταχεία ανάπτυξη των ψηφιακών νομισμάτων και τους δυνητικούς κινδύνους που ενέχουν για την οικονομία.

Όπως έγραψε σε πρόσφατα έκθεσή του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. «η συνεχιζόμενη ταχεία ανάπτυξη των crypto aseets θα μπορούσαν να δημιουργήσουν νέα τρωτά σημεία στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης