Βουτιά σημειώνουν οι τιμές του αργού την Τρίτη, διολισθαίνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο καθώς το κλίμα πλήττουν οι βαριές απώλειες των δεικτών της Wall Street καθώς και η απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να μειώσει τις τιμές για το πετρέλαιο της τον Οκτώβριο.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Οκτωβρίου σημειώνει βουτιά 8,8% στα 36,25 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Brent Νοεμβρίου στο μεταξύ, κατρακυλά 5,1% στα 39,88 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures.

Οι πιέσεις στις τιμές ακολουθούν την ελεύθερη πτώση των δεικτών της αμερικανικής αγοράς αλλά και την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να μειώσει τις επίσημες τιμές για αγοραστές από την Ασία, κάτι που ερμηνεύτηκε από πολλούς ως ένδειξη αδύναμης ζήτησης.

Ειδικότερα, η κρατική Aramco μείωσε τις τιμές για το Arab Light προς την Ασία για δεύτερο διαδοχικό μήνα, ενώ αναμένεται να μειώσει τις τιμές και για τις ΗΠΑ για πρώτη φορά από τον περασμένο Απρίλιο.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μείωση των τιμών ξεπέρασε μάλιστα τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ειδικότερα, η εταιρεία μείωσε τις τιμές για τις εξαγωγές στην Ασία τον Οκτώβριο κατά 1,40 δολ. το βαρέλι έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για μείωση κατά 1 δολ. το βαρέλι σε δημοσκόπηση του Bloomberg.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης