Διευρύνει τις απώλειες του το πετρέλαιο στις συναλλαγές της Τρίτης μετά από δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο οι πετρελαϊκές υποδομές της Σαουδικής Αραβίας που χτυπήθηκαν από μη επανδρωμένα αεροσκάφη το Σάββατο ενδεχομένως να αρχίσουν να λειτουργούν και πάλι συντομότερα από το αναμενόμενο.

Ειδικότερα, το Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχο της Σαουδικής Αραβίας, αναφέρει ότι η Saudi Aramco ενδεχομένως να καταφέρει να αποκαταστήσει περίπου το 70% της παραγωγής που βγήκε εκτός συστήματος από την επίθεση το προηγούμενο Σάββατο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμέσως μετά το δημοσίευμα το πετρέλαιο σημείωσε βουτιά, με το αμερικανικό αργό παραδόσεως Οκτωβρίου να χάνει 3,10 δολ. ή 5% στα 59,79 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Το συμβόλαιο σημείωσε χθες άλμα14,7% καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από το Σεπτέμβριο του 2008.

Παράλληλα, το Brent χάνει 5,5% στα 65,24 δολ. το βαρέλι.

Η επίθεση το Σάββατο από αντάρτες Χούτι της Υεμένης στην καρδιά της πετρελαϊκής βιομηχανίας της Σαουδικής Αραβίας έβγαλε εκτός συστήματος το μισό περίπου της παραγωγής της χώρας, που αντιστοιχεί περίπου στο 5% της παγκόσμιας παραγωγής, οδηγώντας τις διεθνείς τιμές του “μαύρου χρυσού” στην μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο εδώ και δεκαετίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης