Μεγάλες απώλειες γνωρίζουν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή καθώς το νέο lockdown στην Αυστρία αναζωπύρωσε τις ανησυχίες για την πορεία της ζήτησης.

Η κυβέρνηση της Αυστρίας ανακοίνωσε σήμερα ότι η χώρα θα μπει σε lockdown 10 ημερών το οποίο θα μπορούσε να παραταθεί μέχρι τις 20 ημέρες, προκειμένου να υποχωρήσει ο αριθμός των νέων κρουσμάτων της COVID-19 που καλπάζουν τις τελευταίες ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Αυστρία είχε γίνει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που επέβαλε περιορισμούς στη μετακίνηση του ανεμβολίαστου πληθυσμού. Το ποσοστό του εμβολιασμού στην Αυστρία είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη, κοντά στο 65%.

Αυστρία και Γερμανία καταγράφουν ρεκόρ στα κρούσματα αυτή την εβδομάδα, με τον Γερμανό υπουργό Υγείας να κάνει λόγο σήμερα για κατάσταση έκτακτης ανάγκης, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο να επιβληθούν τοπικα lockdowns για τον περιορισμό των μολύνσεων.

Η επιστροφή των lockdowns στην Ευρώπη απειλεί να εκτροχιάσει την εύθραυστη οικονομική ανάκαμψη που ακολούθησε την κρίση του 2020, πλήττοντας σοβαρά και την πορεία της ζήτησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτό το κλίμα, το WTI παραδόσεως Δεκεμβρίου χάνει 3% ή 2,38 δολ. στα 76,63 δολ. Το βαρέλι. Το συγκεκριμένο συμβόλαιο λήγει με την ολοκλήρωση των συναλλαγών σήμερα.

Το Brent Ιανουαρίου επίσης κατρακυλά 3% στα 2,47 δολ. στα 78,77 δολ. το βαρέλι.

Το συμβόλαιο του φυσικού αερίου παραδόσεως Δεκεμβρίου, στο μεταξύ, κερδίζει 1,1% στα 5,048 δολ. ανά εκατ. βρετανικές θερμικές μονάδες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης