Το πρώτο εξάμηνο του 2020 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση για την είσοδο της ιδιωτικής ασφάλειας στην αγροτική παραγωγή, όπως υπογράμμισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης κατά την παράδοση παραλαβή της διοίκηση του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ).

«Σήμερα για το πέραν του 4% των εισφορών υπέρ ΕΛΓΑ που αντιστοιχούν στην κάλυψη συγκεκριμένων ζημιών από τον Οργανισμό, ο παραγωγός είναι ελεύθερος να απευθυνθεί στον ιδιωτικό τομέα και να ασφαλίσει για επιπλέον κινδύνους την παραγωγή του» είπε ο αρμόδιος υπουργός και πρόσθεσε πως «το θέμα είναι πώς μέσα σε αυτό το 4% θα ενταχθεί η ιδιωτική ασφάλιση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό έχουν γίνει συζητήσεις με δυο εταιρίες, μια από τη Γερμανία και μια από τη Γαλλία ενώ αναφέρθηκε πως υπάρχει ενδιαφέρον και από εγχώριες εταιρίες.

«Αναλαμβάνουμε μια σημαντική αποστολή» τόνισε ο νέος πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος και δεσμεύθηκε πως «θα ανταπεξέλθουμε στις προσδοκίες των αγροτών».

Τάχθηκε υπέρ της εισόδου της ιδιωτικής ασφάλισης για την κάλυψη των αγροτικών ζημιών τονίζοντας ότι «είμαστε αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε την κυβερνητική πολιτική στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δημόσιο χαρακτήρα της ασφάλισης υπερασπίστηκε από την πλευρά του ο απερχόμενος πρόεδρος του οργανισμού, Θανάσης Κουρεμπές.

«Μόνο ένα δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα μπορεί να είναι διπλά στον αγρότη» ανέφερε σχετικά σημειώνοντας ωστόσο «ότι χρειάζονται αλλαγές».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης