«Η προσπάθεια για την επανεκκίνηση της Οικονομίας δεν είναι στατική. Απαιτεί διαρκείς παρεμβάσεις στήριξης κλάδων της οικονομίας, επιχειρήσεων, εργαζομένων, επαγγελματικών και φορολογουμένων», ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος μιλώντας την Παρασκευή στη Βουλή, για τα μέτρα επανόδου στην οικονομική κανονικότητα και τα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της επιδημικής κρίσης.

«Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για το Ταμείο Ανάκαμψης ανοίγει μια νέα σελίδα για την ελληνική οικονομία. Δημιουργεί τις προϋποθέσεις, όχι απλά για επιστρέψουμε το 2021, σε δυναμικούς ρυθμούς ανάπτυξης, αλλά και για να επανασχεδιάσουμε το παραγωγικό πρότυπο της χώρας. να κάνουμε την οικονομία περισσότερο ανταγωνιστική και λιγότερο ευάλωτη», είπε ο υφυπουργός Οικονομικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Βεσυρόπουλος, αναφέρθηκε αναλυτικά σε όσα θα ισχύσουν για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένο ενοίκιο.

Καθίσταται σαφές, με τις διατάξεις που προωθούμε, ότι δεν θα υπάρξει φορολόγηση το 2021, των ιδιοκτητών ακινήτων για τα ποσά που δεν εισπράχθηκαν λόγω της μείωσης των ενοικίων, κατά 40%, κατ΄επιταγή του νόμου, είπε ο υφυπουργός και επισήμανε ότι οι ιδιοκτήτες αυτοί διευκολύνονται σε ένα ακόμη σημείο αφού δίνεται παράταση στην καταβολή των βεβαιωμένων οφειλών και των ρυθμίσεων και αναστέλλεται η είσπραξη των ληξιπροθέσμων οφειλών του.

Ανέφερε ειδικότερα, ότι για όσους εισπράττουν μειωμένα ενοίκια, Μάρτιο και Απρίλιο, οι προθεσμίες παρατείνονται έως 31 Αυγούστου 2020. Για όσους έχουν εισπράξει μειωμένα ενοίκια για το μήνα Μάιο, η παράταση ισχύει μέχρι 30 Σεπτεμβρίου. Για όσους θα εισπράξουν μειωμένα ενοίκια για τον Ιούνιο, η παράταση θα ισχύσει μέχρι 30 Οκτωβρίου. ​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης