Η Γερμανία δεν σκέφτεται την οικονομική στήριξη της Τουρκίας προκειμένου να βοηθήσει την Άγκυρα στη νομισματική κρίση, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας. Το ζήτημα δεν πρόκειται να συζητηθεί με τους Τούρκους ηγέτες, πρόσθεσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ, υπογραμμίζοντας ότι είναι υπόθεση της Άγκυρας εάν θα προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Το ζήτημα της γερμανικής βοήθειας στην Τουρκία δεν βρίσκεται στην κυβερνητική ατζέντα αυτή τη στιγμή», τόνισε ο Στέφεν Ζάιμπερτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το θέμα έθεσε το Σαββατοκύριακο η επικεφαλής των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Αντρέα Νάλες, η οποία υποστήριξε την αναγκαιότητα στήριξης της Τουρκίας, προκειμένου η χώρα να αντιμετωπίσει τα οικονομικά της προβλήματα.

Σε κάθε περίπτωση, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών εκφράζει σε έκθεσή του έντονη ανησυχία για τον αντίκτυπο της τουρκικής κρίσης στην γερμανική οικονομία.

Η νομισματική κρίση στην Τουρκία εγείρει έναν νέο, επιπρόσθετο εξωτερικό κίνδυνο για την οικονομία της Γερμανίας, ο οποίος έρχεται να προστεθεί στις διενέξεις με τις ΗΠΑ για το εμπόριο και το ενδεχόμενο ενός μη συντονισμένου Brexit, αναφέρει σε έκθεσή του το υπουργείο, θυμίζοντας ότι η Γερμανία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στην Τουρκία, ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της οποίας είναι η ΕΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις αρχές του έτους η λίρα έχει χάσει περίπου το 40% της αξίας της έναντι του δολαρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης