Υποχωρούν οι τιμές πετρελαίου την Πέμπτη διευρύνοντας τις χθεσινές βαριές απώλειες εν μέσω ανησυχιών για τον αντίκτυπο που θα έχει η επιβολή νέων μέτρων lockdown ανά τον κόσμο στη ζήτηση του αργού.

Καθώς η πανδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται στην Ευρώπη, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε χθες μέσω τηλεοπτικού διαγγέλματος πανεθνικό lockdown στη χώρα, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την επιδημία που κινδυνεύει να βγει εκτός ελέγχου, ενώ και η Γερμανία θα κλείσει μπαρ, εστιατόρια και θέατρα από τις 2 Νοεμβρίου έως το τέλος του μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, ο OPEC+ παρακολουθεί στενά τις επιδεινούμενες προοπτικές ζήτησης. Ο OPEC+ σχεδιάζει να μειώσει τις περικοπές παραγωγής τον Ιανουάριο του 2021 από 7,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα σε περίπου 5,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα. Σημειώνεται πως τα μέλη του OPEC+ θα συνεδριάσουν στις 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου.

Πιέσεις στις τιμές πετρελαίου φέρνει και η αύξηση της παραγωγής στη Λιβύη. Ειδικότερα, η παραγωγή στη χώρα αναμένεται να φτάσει το 1 εκατομμύριο βαρέλια τις επόμενες εβδομάδες, σε διπλάσιο επίπεδο από τις αρχές του μήνα.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του αργού παράδοσης Δεκεμβρίου χάνει 2,16 δολ. ή 5,78% και διαπραγματεύεται στα 35,23 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, το Brent παράδοσης Ιανουαρίου χάνει 2,09 δολ. ή 5,27% στα 37,55 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης