Οι σταθεροί ρυθμοί ανάπτυξης, η μείωση της ανεργίας σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα και η αύξηση των πραγματικών μισθών, που δίνουν ώθηση στην εγχώριο ζήτηση, συνθέτουν μία ισχυρή εικόνα για την γερμανική οικονομία.

Ωστόσο ο ΟΟΣΑ στην τελευταία έκθεσή του για την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία προειδοποιεί ότι έχει έρθει η ώρα για βαθύτερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που θα βοηθήσουν τη χώρα να αντεπεξέλθει σε μελλοντικές προκλήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΟΟΣΑ υπολογίζει ότι η γερμανική οικονομία θα αναπτύσσεται με ρυθμούς άνω του 2% την περίοδο 2018-2019. Για να διασφαλιστεί, ωστόσο, ότι η ανάπτυξη αυτή θα είναι βιώσιμη και κυρίως θα διαχέεται στο σύνολο της κοινωνίας, απαιτούνται μεταρρυθμίσεις.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ, Ανχέλ Γκουρία, που παρουσίασε την έκθεση, κάλεσε το Βερολίνο να κάνει περισσότερα για την άμβλυνση των ανισοτήτων και την αντιμετώπιση του κινδύνου της φτώχειας.

«Οι πρόσφατες επιδόσεις της Γερμανίας είναι αξιοσημείωτες…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανεργία είναι σε ναδίρ και η Γερμανία προσφέρει δουλειές, καλήτερη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες. Περισσότερα θα πρέπει να γίνουν για να διασφαλιστεί ότι τα σημερινά οικονομικά και κοινωνικά αποτελέσματα θα διατηρηθούν και θα επεκταθούν σε όλους» είπε ο κ. Γκουρία.

Μεταξύ άλλων ο οργανισμός προτείνει πιο εκτεταμένη χρήση των νένων τεχνολογιών, νέες στρατηγικές για την τόνωση της παραγωγικότητας και προγράμματα βελτίωσης των προσόντων των εργαζομένων, ώστε να είναι έτοιμοι για την αγορά εργασίας του μέλλοντος.

Η εκπαίδευση και η προώθηση των ψηφιακών εργαλείων θα διαδραματίσουν ρόλο κλειδί, επισημαίνουν οι ειδικοί του οργανισμού. Εισηγούνται επίσης φοροελαφρύνσεις ως κίνητρο για τη συμμετοχή περισσοτέρων γυναικών στο ανθρώπινο δυναμικό και επέκταση των προγραμμάτων φροντίδας παιδιών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης