Β. Κορκίδης: Η ελληνική ναυτιλία σταθερός πυλώνας ανάπτυξης και εξωστρέφειας

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018, 13:39
Β. Κορκίδης: Η ελληνική ναυτιλία σταθερός πυλώνας ανάπτυξης και εξωστρέφειας
To «παρών» στα εγκαίνια της κορυφαίας Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης «Ποσειδώνια 2018», έδωσε ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης.

«Τα Ποσειδώνια έχουν αναδειχτεί σε έναν θεσμό, που ανά διετία προβάλλει τις επιτυχημένες δραστηριότητες της ελληνικής ναυτιλίας. Κεντρικό ρόλο στη διεθνή ναυτιλιακή έκθεση συνεχίζει να παίζει η ναυτιλιακή βιομηχανία της χώρας μας, καθώς η Ελλάδα είναι πρώτη δύναμη στα bulkers και στα δεξαμενόπλοια, δεύτερη στα πλοία μεταφοράς LNG (υγροποιημένου φυσικού αερίου), τρίτη στα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και τέταρτη στα πλοία μεταφοράς υγραερίου (LPG)» ανέφερε ο κ. Κορκίδης χαιρετίζοντας την έκθεση.

Ο κ. Κορκίδης θύμισε ότι ο ελληνόκτητος στόλος είναι στην κορυφή και αποτελείται από 4.624 πλοία, συνολικού tonnage 218.820.527 gt, ενώ σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία αποτιμάται στα 99,82 δις δολάρια, καταλαμβάνοντας σε όλους τους τομείς την πρώτη θέση στον κόσμο.

«Ειδικά, τη σημερινή εποχή, στην οποία διαγράφονται οι προϋποθέσεις της μετα-μνημονιακής περιόδου, η ελληνική ναυτιλία σαν αχτίδα φωτός παραμένει ο σταθερός πυλώνας ανάπτυξης και εξωστρέφειας της χώρας μας, η οποία προβάλλεται με τον καλύτερο τρόπο μέσω της οργάνωσης της Διεθνούς Έκθεσης των Ποσειδωνίων» σημείωσε, προσθέτοντας:

«Σε αυτό το πλαίσιο, πιστεύω ακράδαντα πως, η οικονομική αναγέννηση της χώρας μας μπορεί να στηριχθεί στο πετυχημένο «παράδειγμα» της πρωτοπόρου ελληνικής ναυτιλίας και στην αναγνώριση της ναυτιλιακής ιδιοφυΐας των Ελλήνων εφοπλιστών».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018, 13:39