Στην οικονομική και υγειονομική κρίση που προκλήθηκε από τον κορωνοϊό αναφέρθηκε σήμερα το πρωί, σε δηλώσεις του στην ιταλική δημόσια ραδιοφωνία της Rai, ο Ευρωπαίος επίτροπος Πάολο Τζεντιλόνι.

«Αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να σφίξουμε το ζωνάρι. Αυτή τη στιγμή λέμε σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες να στηρίξουν την οικονομία και να απαντήσουν στην κρίση, διότι δεν την έχουμε ακόμη ξεπεράσει» τόνισε χαρακτηριστικά ο επίτροπος. Ο Τζεντιλόνι πρόσθεσε ότι «αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι χώρες με υψηλότερο δημόσιο χρέος δεν θα πρέπει να είναι προσεκτικές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σχέση, επίσης, με το θέμα της διάθεσης των εμβολίων, ο Πάολο Τζεντιλόνι τόνισε: «Σαφώς και υπάρχει ένα πρόβλημα σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα παραγωγής των εμβολίων αυτών. Είναι πολύ δύσκολο να παραχθεί η ποσότητα που είχαν υποσχεθεί και εμείς πρέπει να απαιτήσουμε οι φαρμακοβιομηχανίες αυτές να σεβαστούν τους στόχους που είχαν θέσει. Ίσως υπήρξε και μια υποτίμηση, από μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της δυνατότητας να γίνουν σεβαστές, με πλήρη αξιοπιστία, οι υποσχέσεις αυτές».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης