Για «διαψεύσεις  προσδοκιών» της μεσαίας τάξης στο πεδίο της οικονομίας, που δημιούργησε η Νέα Δημοκρατία, αλλά και για «επιθέσεις των ΜΑΤ κατά φοιτητών» μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του στην ανοιχτή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στα Γρεβενά, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί.

Αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία είπε ότι προεκλογικά δημιούργησε ένα τοξικό περιβάλλον και προσδοκίες σε ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας ότι τα πράγματα μπορούσαν να πάνε καλύτερα και ότι αυτοί θα κατάφερναν μέσα σε λίγες ημέρες, όπως το λέγαν τότε, να κάνουν τον ουρανό της χώρας πιο γαλανό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε σε αυτό το σημείο πως «ο ουρανός δεν έγινε πιο γαλανός, ο ουρανός έγινε μάλλον πιο συννεφιασμένος και πιο σκοτεινός για τη χώρα», παραθέτοντας τις “υποσχέσεις” της ΝΔ που ήδη έχουν διαψευσθεί.

Σε ότι αφορά στη στήριξη της μεσαίας τάξης που είχε ευαγγελιστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης προεκλογικά, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο χθεσινό πρωτοσέλιδο των Νέων και σε πρωτοσέλιδο προ ημερών της Καθημερινής, εφημερίδων κριτικών προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθύμισε ότι η Καθημερινή είχε σημειώσει ότι ούτε ο προϋπολογισμός του 2020 αφορά τη μεσαία τάξη, ενώ τα Νέα εκτιμούσαν ότι η κυβέρνηση στερεί από τη μεσαία τάξη ανάσες που χρειάζεται, καθώς οι περιβόητες ελαφρύνσεις από το φορολογικό νομοσχέδιο είναι μόλις 17 ευρώ το χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αλέξης Τσίπρας συμπλήρωσε πως αντί για φοροελαφρύνσεις είδαμε αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, εμπόδια σε ότι αφορά το αφορολόγητο και η επέλαση που έγινε στον τομέα των εργασιακών δικαιωμάτων.

Ανέφερε, δε, πως τον Οκτώβριο είχαμε αρνητικό ρεκόρ 18ετιας στη σχέση προσλήψεων απολύσεων, δηλαδή 260000 περισσότερες απολύσεις απ’ ότι προσλήψεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης