Οι προβλέψεις του οικονομικού επιτελείου «θυμίζουν περισσότερο αστρολογία», σχολιάζει ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος και υπογραμμίζει ότι «αν η κυβέρνηση σχεδιάζει να προτείνει μειώσεις μισθών των εργαζομένων, να το ξεχάσει».

Ειδικότερα, ο κ. Τσακαλώτος αναφέρει σε δήλωση του πως δεν κάνει εντύπωση το γεγονός ότι σήμερα ο κ. Σταϊκούρας μίλησε για ύφεση έως 13% που θα μειωθεί από τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση, γιατί «άλλωστε το έχει πει και στο δελτίο τύπου που συνόδευε την κατάθεση του προγράμματος σταθερότητας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αντιλαμβανόμαστε την δυσκολία προβλέψεων σε τέτοιους καιρούς», προσθέτει, «αλλά το να πηγαίνεις από το 0% στο 13% (26 δισ. διαφορά) μέσα σε ενάμιση μήνα, κάνοντας και όλες τις ενδιάμεσες προβλέψεις, θυμίζει περισσότερο αστρολογία και λιγότερο οικονομικό επιτελείο».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών θέτει το ερώτημα γιατί, εφόσον ο κ. Σταϊκούρας θεωρεί ότι τα μέτρα που θα προτείνει η κυβέρνηση έχουν την δυνατότητα να βελτιώσουν την πρόβλεψη αυτή “από 5 έως 8 μονάδες”, δεν προχωράει σε ένα πιο γενναίο πακέτο μέτρων ώστε να μειωθεί η ύφεση ακόμη περισσότερο.

«Περιμένουμε τις ανακοινώσεις του κ. Μητσοτάκη σήμερα για την εξειδίκευση αυτών των μέτρων, αλλά προειδοποιούμε: Αν η κυβέρνηση σχεδιάζει να προτείνει μειώσεις μισθών των εργαζομένων να το ξεχάσει. Οι πολιτικές αυτές πάντα οδηγούσαν σε βαθύτερη ύφεση, όχι σε ανάκαμψη», σημειώνει ο κ. Τσακαλώτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσθέτει ότι ο πρωθυπουργός «έχει την ευκαιρία σήμερα να ανακοινώσει ένα ουσιαστικό πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων», για να τονίσει ότι «αν δεν προχωρήσει σε ουσιαστική ενίσχυση των επιχειρήσεων και περιοριστεί σε δάνεια, και αναιμικές φοροελαφρύνσεις θα αποδείξει ότι αγνοεί και το μέγεθος της ύφεσης και τις ανάγκες της αγοράς».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης