Τσακαλώτος για ΑΕΠ: "Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η ΝΔ δεν έχει απογειώσει την ανάπτυξη όπως υποσχόταν"

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2020, 14:26
Τσακαλώτος για ΑΕΠ: "Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η ΝΔ δεν έχει απογειώσει την ανάπτυξη όπως υποσχόταν"

«Περιμένω εναγωνίως την ανακοίνωση του κ. Σταϊκούρα που θα βάζει τα πράγματα σε τάξη» αναφέρει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε δήλωσή του σχετικά με τα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ για την ανάπτυξη στο 4ο τρίμηνο του 2019.

«Μάλλον μου είπαν ψέματα γιατί άκουσα ότι η ανάπτυξη είναι στο 1% το τέταρτο τρίμηνο, ενώ η ΝΔ παρέλαβε 2,8%. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η ΝΔ δεν έχει απογειώσει την ανάπτυξη όπως υποσχόταν» σχολιάζει ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέρει ότι κάποιος πιο δύσπιστος από τον ίδιο «θα έλεγε ότι δεν είμαστε ακριβώς στη σωστή πορεία για επίτευξη του στόχου 4% ανάπτυξη». «Αν ήμουν χαιρέκακος άνθρωπος θα έλεγα ότι: Χάθηκε η αναπτυξιακή δυναμική που η χώρα είχε αποκτήσει» όπως έγραφε ο κ. Σταϊκούρας όταν είχαμε ανάπτυξη 1,7%. Ή ότι η χώρα έχει αναιμική ανάπτυξη, όπως έγραφε όταν είχαμε 2,8%. Ή ότι τα στοιχεία και οι εκτιμήσεις επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη να επιτύχει ισχυρή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, όπως έγραφε πέρυσι τέτοια εποχή με σχεδόν διπλάσια ανάπτυξη.

Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρει ότι, επειδή δεν είναι τέτοιος άνθρωπος, περιμένει «εναγωνίως την ανακοίνωση του κ. Σταϊκούρα που θα βάζει τα πράγματα σε τάξη».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2020, 15:06