Τουρκία: Πτώση στο Χρηματιστήριο, σταθεροποιείται η λίρα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2019, 14:02
Τουρκία: Πτώση στο Χρηματιστήριο, σταθεροποιείται η λίρα

Ξεπερνάει τους χθεσινούς κλυδωνισμούς το τουρκικό νόμισμα, που εχθές μέσα σε μία ώρα έχασε πάνω από το 2% της αξίας της χθες κλείνοντας στο επίπεδο των 5,8370.

Σήμερα δείχνει ότι μπορεί να ανακάμψει καθώς κατακτά τις 5,8195 λίρες περίπου έναντι του αμερικανικού δολαρίου στις 11:11 ώρα Ελλάδας, αφού υποχώρησε νωρίτερα σήμερα στις 5,8465.

Τις ανησυχίες των επενδυτών που εντάθηκαν αργά χθες προκάλεσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, που προειδοποίησε ότι «θα καταστρέψει ολοσχερώς και θα εξολοθρεύσει» την τουρκική οικονομία στην περίπτωση που η Άγκυρα προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια που ο ίδιος θεωρήσει είναι ότι «εκτός ορίων».

 

Από την άλλη πλευρά σήμερα ο γενικός δείκτης του τουρκικού χρηματιστηρίου BIST100 σημείωσε  πτώση κατά 1,75%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε κατά 2,12%.

Ωστόσο, οι μετοχές τσιμεντοβιομηχανιών που έχουν παραγωγικές μονάδες κοντά στα σύνορα με τη Συρία, όπως οι Mardin Cimento και Adana Cimento, σημείωσαν άνοδο για δεύτερη συνεχή ημέρα λόγω των προσδοκιών για ανοικοδόμηση στην περιοχή.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2019, 14:02