Η τουρκική κεντρική τράπεζα αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τον πληθωρισμό το 2018 και το 2019, δηλώνοντας πως οι αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας θα συνεχίσουν να εξαρτώνται από τις προοπτικές του πληθωρισμού.

«Το 2018, η κεντρική τράπεζα θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της νομισματικής πολιτικής και στην επιτάχυνση της διαδικασίας αποπληθωρισμού», τόνισε ο διοικητής Murat Cetinkaya στη διάρκεια του πρώτου report του έτους για τον πληθωρισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κεντρική τράπεζα αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό στο 7,9% από το 7% το 2018 και στο 6,5% από το 6% για το 2019.

Δεδομένης της αυστηρής πολιτικής στάσης της κεντρικής τράπεζας για μείωση του πληθωρισμού, τα στοιχεία για τον πληθωρισμό αναμένεται να συγκλίνουν σταδιακά στον επίσημο στόχο του 5%, τόνισε ο Cetinkaya.

Ο ίδιος επαναδιατύπωσε ότι η σφιχτή νομισματική πολιτική θα διατηρηθεί μέχρι να βελτιωθεί το outlook για τον πληθωρισμό σημαντικά, ανεξαρτήτως των βασικών επιπτώσεων και προσωρινών παραγόντων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πληθωρισμός στην Τουρκία το Δεκέμβριο υποχώρησε στο 11,92% από το 12,98% το Νοέμβριο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης