Η ελληνική οικονομία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και η πεποίθηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) είναι ότι η αύξηση της ισότιμης συμμετοχής των γυναικών, θα ενισχύσει τις προοπτικές ανάκαμψης.

Αυτό σημείωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Χατζηθεοδοσίου με αφορμή την εκδήλωση του επιμελητηρίου το προσεχές Σάββατο, στο πλαίσιο του Money Show 2019, με θέμα «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα & Ψηφιακή Καινοτομία», όπου θα παρουσιαστούν τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά, οι προοπτικές των επιχειρήσεων των οποίων ηγούνται γυναίκες, ενώ θα υπάρξουν και τοποθετήσεις γυναικών που διακρίνονται στον χώρο της πολιτικής και του επιχειρείν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηθεοδοσίου το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η δυσκολότερη πρόσβαση στα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία. «Πρόσφατη διεθνής μελέτη έδειξε ότι μόλις το 3% των χρηματοδοτούμενων venture capitals είχαν γυναίκα στο τιμόνι τους!», επισήμανε, ενώ σε άλλο σημείο τόνισε:

«Για να γίνει ακόμα πιο κατανοητή η σπουδαιότητα της γυναικείας επιχειρηματικότητας, αρκεί να δει κάποιος τη μελέτη του World Economic Forum για την 4η Βιομηχανική Επανάσταση, σύμφωνα με την οποία η ενεργότερη συμμετοχή των γυναικών, θα μπορούσε να προσθέσει στο παγκόσμιο ΑΕΠ περί τα 28 τρισ. δολάρια ως το 2025 κι αντιλαμβάνεται κανείς τι σημαίνει αυτό, αν κάνει την αναγωγή στην ελληνική πραγματικότητα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης