Ανοδικά κινούνται οι τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου και προετοιμάζονται να κλείσουν την τέταρτη εβδομάδα κερδών, καθώς ευνοούνται από τους περιορισμούς στην προσφορά και το αδύναμο δολάριο.

Τα futures του αργού πετρελαίου Brent ενισχύθηκαν κατά 25 σεντς, ή 0,3%, και ανήλθαν στο υψηλό διμήνου στα 84,74 δολάρια το βαρέλι. Τα futures του αργού WTI ενισχύθηκαν κατά 5 σεντς και διαπραγματεύονται στα 82,17 δολάρια το βαρέλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τιμές του αργού κινούνται ανοδικά καθώς το δολάριο οδεύει προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο. Ένα ασθενέστερο δολάριο κάνει τα εμπορεύματα πιο προσιτά για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

Αρκετές τράπεζες έχουν προβλέψει πως οι τιμές του πετρελαίου θα ανέλθουν στα 100 δολάρια το βαρέλι φέτος, καθώς εκτιμάται ότι η ζήτηση θα ξεπεράσει την προσφορά, με τους περιορισμούς της παραγωγικής ικανότητας μεταξύ των χωρών του ΟΠΕΚ+ να έρχονται στο επίκεντρο. «Αν σκεφτεί κανείς ότι ο ΟΠΕΚ+ δεν πλησιάζει ακόμη καθόλου την άντληση της συνολικής ποσόστωσής του, αυτό το συρρικνωμένο μαξιλάρι θα μπορούσε να αποδειχθεί ο πιο ανοδικός παράγοντας για τις τιμές του πετρελαίου τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο αναλυτής της PVM, Στέφαν Μπρίνοκ.

Ωστόσο, τα κέρδη περιορίστηκαν μετά από δημοσίευμα του Reuters, το οποίο ανέφερε ότι η Κίνα σχεδιάζει να απελευθερώσει αποθέματα πετρελαίου μεταξύ 31 Ιανουαρίου και 6 Φεβρουαρίου ως μέρος ενός σχεδίου που συντονίζεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες με άλλους μεγάλους καταναλωτές για τη μείωση των παγκόσμιων τιμών, ανέφεραν πηγές .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι πούλησε 18 εκατομμύρια βαρέλια στρατηγικού αργού πετρελαίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης