Στην προσωρινή ατζέντα της Συνόδου του Διοικητικού Συμβουλίου του ESM που συνεδριάζει την Πέμπτη βρίσκεται το θέμα της εκταμίευσης της υπο-δόσης των 800 εκατ. ευρώ.

Η συνεδρίαση του ESM, η οποιά θα γίνει παράλληλα με την συνεδρίαση του Euro Working Group την ίδια ημέρα, εφόσον συμμετέχουν σε αυτή οι εκπρόσωποι των ίδιων χωρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι το ESM θα δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση της τελευταίας υπο-δόσης, ύψους 800 εκατ. ευρώ, από την δεύτερη αξιολόγηση μετά την παρουσίαση των στοιχείων από την ελληνική πλευρά προς τους Θεσμούς για την πορεία αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους συνολικού ύψους 1,2 δις ευρώ.

Στην ανακοίνωση του ESM σημειώνεται ότι το ΔΣ θα εξετάσει την αποτίμηση των Θεσμών για την πρόοδο της Ελλάδας ως προς την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων και αν αυτή κριθεί «ικανοποιητική» θα αποδεσμευθούν τα τελευταία 800 εκατ. ευρώ τα οποία προορίζονται επίσης για τον ίδιο σκοπό, δηλαδή για την πληρωμή των οφειλών του κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα.

Νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας στο ξενοδοχείο Hilton, όπου γίνονται τα ραντεβού της κυβέρνησης με τους Θεσμούς, κυβερνητικοί αξιωματούχοι εξέφρασαν αισιοδοξία για την εκταμίευση της τελευταίας υπο-δόσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης