Σταθερές ήταν σε γενικές γραμμές οι τιμές του πετρελαίου σήμερα καθώς τα στοιχεία που αποτελούν ένδειξη για μικρότερη της αναμενόμενης μείωσης στα αμερικανικά αποθέματα αργού αντιστάθμιζαν τη στήριξη που προσέφεραν οι ελπίδες για σινοαμερικανική συμφωνία στο εμπόριο.

Στις 11:39 ώρα Ελλάδας, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ κατέγραψαν πτώση 18 σεντς στα 61,96 δολάρια το βαρέλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αμερικανικό αργό σημείωσε πτώση κατά 5 σεντς στα 53,85 δολάρια το βαρέλι. Χθες, κατέγραψε τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδό του από τις αρχές Ιανουαρίου.

Ύστερα από εβδομάδες αύξησης, τα αμερικανικά αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 812.000 βαρέλια την περασμένη εβδομάδα στα 482 εκατ., όπως ανακοίνωσε χθες το Αμερικανικό Πετρελαϊκό Ινστιτούτο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μείωση κατά 1,1 εκατ. βαρέλια.

Την ίδια ώρα, στήριξη στις τιμές προσέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, που δήλωσε ότι ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για τη συνάντησή του με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ την επόμενη εβδομάδα στη σύνοδο της Ομάδας των 20 (G20) στην Οσάκα, της Ιαπωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, τα μέλη του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) συμφώνησαν ύστερα από διαβουλεύσεις εβδομάδων να συνεδριάσουν την 1η Ιουλίου, ενώ θα ακολουθήσει συνεδρίαση με τις χώρες-συμμάχους του που δεν είναι μέλη του Οργανισμού στις 2 Ιουλίου.

Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του θα συζητήσουν εάν θα παρατείνουν τη συμφωνία για μείωση της παραγωγής κατά 1,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα, η οποία λήγει αυτό τον μήνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης