Να στραφούν στα μετρητά. Αυτή είναι η συμβουλή της Goldman Sachs για τους επενδυτές, καθώς αυτή τη στιγμή η επενδυτική αυτή επιλογή παρουσιάζει δύο μεγάλα πλεονεκτήματα: Πρώτον το ρευστό προσφέρει θετικές, προσαρμοσμένες στον πληθωρισμό, αποδόσεις. Δεύτερον, προστατεύει από το ρίσκο, σε μία περίοδο εντεινόμενης αβεβαιότητας και μεταβλητότητας.

«Οι επενδυτές με μικτά χαρτοφυλάκια θα θέλουν να διατηρήσουν μεν την έκθεσή τους στις μετοχές, αλλά και να αυξήσουν την έκθεσή τους στα μετρητά» αναφέρει σε σημείωμά τους στους επενδυτές ο στρατηγικός αναλυτής της Goldman, Nτέιβιντ Κόστιν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το ρευστό αναδεικνύεται σε ανταγωνιστικό ενεργητικό έναντι των μετοχών για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια» συμπληρώνει.

Η σύσταση αυτή του αμερικανικού επενδυτικού οίκου έρχεται καθώς η Fed προχωρά σε δυναμικές αυξήσεις επιτοκίων, οδηγώντας τις αποδόσεις των funds διαχείρισης διαθεσίμων αρκετά πάνω από το 2%, με αποτέλεσμα να υπερβαίνουν τον πληθωρισμό.

Με την αγορά να περιμένει ακόμη μία αύξηση επιτοκίων στο τέλος του έτους και περαιτέρω κινήσεις μέσα στο 2019, τα μετρητά καθίστανται ολοένα και πιο ελκυστική επιλογή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στις μετοχές, ο αναλυτής της Goldman συστήνει στροφή σε «αμυντικούς» κλάδους, όπως είναι οι επιχειρήσεις κοινής ωφελείας.

Πηγή: Bloomberg

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης