Στροφή σε μετρητά και εναλλακτικές επενδύσεις το Φεβρουάριο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018, 16:14
Στροφή σε μετρητά και εναλλακτικές επενδύσεις το Φεβρουάριο
Η αναταραχή, που επικρατεί τον τελευταίο μήνα στις αγορές και η οποία αφαίρεσε 4 τρισ. δολάρια από την αξία των μετοχών παγκοσμίως, οδηγεί τα επενδυτικά funds στο να περιορίσουν την έκθεσή τους στο ρίσκο. Δεν διαφαίνεται ωστόσο πανικός και δραστική αλλαγή της εικόνας του μέσου επενδυτικού χαρτοφυλακίου.

Όπως προκύπτει από τη μηνιαία έρευνα του Reuters για την κατανομή ενεργητικού, στην οποία συμμετέχουν εταιρείες διαχείρισης ενεργητικού από ΗΠΑ, ηπειρωτική Ευρώπη, Βρετανία και Ιαπωνία, οι διεθνείς επενδυτές μείωσαν τον Φεβρουάριο την έκθεσή τους στις μετοχές κατά μία ποσισταία μονάδα, στο 49%- τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών.

Η πτώση αυτή συμπίπτει με την υποχώρηση του παγκόσμιου δείκτη MSCI κατά 3,5% απο τις αρχές Φεβρουαρίου. Είναι ο πρώτος μηνιαίος αρνητικός απολογισμός για το δείκτη από τον Οκτώβριο του 2016.

Παράλληλα η έκθεση σε εναλλακτικές επενδύσεις αυξήθηκε στο 7,7%, τα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2016, ενώ το μερίδιο των μετρητών στο μέσο χαρτοφυλάκιο αυξήθηκε στο 4,9%, τα υψηλότερα επίπεδα του πενταμήνου.

Στην Ευρώπη το μερίδιο των μετοχών στο μέσο χαρτοφυλάκιο μειώθηκε κατά 1,8 μονάδες, στο 44,2%- τα χαμηλότερα επίπεδα από το Σεπτέμβριο του 2017. Στον αντίποδα τα funds αύξησαν την έκθεσή τους σε μετρητά στο 6,4%, τα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκώβριο.

naftemporiki.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018, 16:14