Το Σαράγεβο θα αποτελέσει το κέντρο ενδιαφέροντος της διεθνούς επιχειρηματικής κοινότητας, καθώς η πόλη θα φιλοξενήσει το ετήσιο συνέδριο και το επιχειρηματικό φόρουμ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) στις 8 και 9 Μαΐου.

Περισσότεροι από 2.000 συμμετέχοντες αναμένεται να παραστούν στη συνάντηση, γεγονός που θα επιτρέψει στο Σαράγεβο και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη να παρουσιαστούν στον κόσμο ως ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός που είναι ανοικτός για επιχειρηματικούς σκοπούς, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΕΤΑΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και της ίδιας της εκδήλωσης θα δημιουργηθούν περίπου 120 θέσεις εργασίας, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση. Στη συνάντηση, η ΕΤΑΑ θα παρουσιάσει την προσφορά της για την προώθηση της ανάπτυξης επιτυχημένων και βιώσιμων επιχειρήσεων στις 38 οικονομίες στις οποίες επενδύει επί του παρόντος.

Οι μέτοχοι της Τράπεζας αναμένεται να επιβεβαιώσουν τον φιλόδοξο στόχο των θεσμικών οργάνων να επιτύχουν ακόμη περισσότερο σε όρους επενδύσεων, καθώς και τη δέσμευση πολιτικής στις υπάρχουσες χώρες λειτουργίας της, υπερβαίνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της το ποσό των 10 δισ. ευρώ σε νέες επενδύσεις το 2019 .

Μόνο στα Δυτικά Βαλκάνια η ΕΤΑΑ κατέγραψε ρεκόρ το 2018 με νέες δεσμεύσεις ύψους 1,1 δισ. ευρώ. Στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη η Τράπεζα επένδυσε 200 εκατ. ευρώ πέρυσι και προβλέπει σημαντικά υψηλότερο επίπεδο μέχρι το ποσό των 300 εκατ. ευρώ το 2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη στρατηγική της για τη Βοσνία- Ερζεγοβίνη, η ΕΤΑΑ έχει καθορίσει ως προτεραιότητες την υποστήριξη του ιδιωτικού τομέα, τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την υλοποίηση της ατζέντας συνδεσιμότητας.

Ο γενικός γραμματέας της ΕΤΑΑ, Έντσο Κουατροσιότσε (Enzo Quattrociocche), δήλωσε: «Προσβλέπουμε στην ετήσια συνάντησή μας στο Σεράγεβο τον Μάιο. Είναι μια μοναδική ευκαιρία να διαμορφώσουμε τη διεθνή αντίληψη της πόλης και της χώρας ως χώρου επιχειρηματικής δραστηριότητας. Στόχος μας είναι να συνεισφέρουμε σε μια οικονομία που αναπτύσσεται, δημιουργεί θέσεις εργασίας και έχει οφέλη για όλους».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης