Στο 8,8% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2022, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της Eurostat. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος δείκτης είναι ο εναρμονισμένος (κοινός για όλες τις χώρες της ευρωζώνης), ενώ ο «εθνικός» δείκτης της ΕΛΣΤΑΤ βρίσκεται στο 8,5% για τον ίδιο μήνα.

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, ο εναρμονισμένος δείκτης βρισκόταν στο  9,5% τον Οκτώβριο και 12,1% τον Σεπτέμβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, στο 10,1% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο του 2022 στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ενώ στην ΕΕ ο ετήσιος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 11,1% από 11,5% τον Οκτώβριο.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Eurostat, οι χαμηλότερες ετήσιες μετρήσεις καταγράφηκαν σε Ισπανία (6,7%), Γαλλία (7,1%) και Μάλτα (7,2%) και οι υψηλότερες σε Ουγγαρία (23,1%), Λετονία (21,7%), Εσθονία και Λιθουανία (21,4%).

Σε σύγκριση με τον Οκτώβριο, ο ετήσιος πληθωρισμός υποχώρησε σε 16 χώρες, ενώ παρέμεινε σταθερός σε 3 και αυξήθηκε σε 8.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Νοέμβριο, η μεγαλύτερη συμβολή στον πληθωρισμό της Ευρωζώνης προήλθε από την ενέργεια, τα τρόφιμα, αλκοόλ και καπνό, καθώς και τις υπηρεσίες και τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης