Εντός του Ιουνίου ξεκινούν οι διαδικασίες από το ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση του ιαματικού Cluster της Φθιώτιδας, μία περιοχή μοναδική, καθώς σε πολύ μικρή απόσταση συγκεντρώνει τρεις σπουδαίες ιαματικές πηγές, τη λουτρόπολη Καμένων Βούρλων, την Ιαματική Πηγή και το κάμπινγκ Κονιαβίτη και την Ιαματική Πηγή Θερμοπυλών.

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και για τις τρεις μονάδες αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να δημοσιοποιηθεί εντός του Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη ωστόσο δεν είναι γνωστό αν το ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει στην αξιοποίησή τους «πακέτο», δηλαδή θα συμπεριλάβει σε έναν διαγωνισμό και τις τρεις μαζί ή θα προκηρύξει εκδήλωση ενδιαφέροντος για την κάθε μία ξεχωριστά. Είναι κάτι που εξετάζεται σύμφωνα με πληροφορίες και θα αποφασιστεί το επόμενο διάστημα.

Στόχος πάντως του ΤΑΙΠΕΔ είναι όχι μόνο η αναβάθμιση των υποδομών των εν λόγω ακινήτων που βρίσκονται κοντά στις ιαματικές πηγές μέσω των επενδύσεων που θα προσελκύσουν, αλλά και η ενίσχυση του τουρισμού ευεξίας και θερμαλισμού στην Ελλάδα.

Λουτρόπολη Καμένων Βούρλων

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ΤΑΙΠΕΔ έχει προχωρήσει επίσης στη διατύπωση των προτεινόμενων επενδυτικών προτάσεων για την κάθε ιαματική πηγή. Ειδικότερα στη λουτρόπολη Καμένων Βούρλων, προτεινόμενη χρήση είναι η ανάπτυξη ξενοδοχείου 5 αστέρων με έμφαση στον τουρισμό ευεξίας (Wellness), με επιτρεπόμενη δόμηση 33.500 τ.μ και υπολειπόμενη δόμηση 11.100 τ.μ.

Το συγκεκριμένο ακίνητο (γεωτεμάχιο) είναι εμβαδού 468.000 τ.μ. και η δομημένη επιφάνεια είναι 22.400 τ.μ. Για το ακίνητο βρίσκεται υπό εκπόνηση Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ).

Το ακίνητο βρίσκεται σε παραθαλάσσια περιοχή του Νομού Φθιώτιδας στο Δήμο Μώλου – Αγ. Κωνσταντίνου και απέχει περίπου 38 χλμ. από τη Λαμία και 165 χλμ. από την Αθήνα. Σε μικρή απόσταση από το ακίνητο υπάρχουν περιοχές ιδιαίτερου ιστορικού ενδιαφέροντος και φυσικού κάλλους (Δελφοί, Χιονοδρομικά Κέντρα Παρνασσού και Καρπενησίου κ.λπ.). Το συγκρότημα περιλαμβάνει:

– Το ξενοδοχείο «Γαλήνη» δυναμικότητας 500 κλινών που αποτελεί ένα από τα κορυφαία SPA Resort και λειτουργεί όλο τον χρόνο.

– Τα διατηρητέα ξενοδοχεία «Ράδιον» και «Θρόνιον»

– Τα διατηρητέα υδροθεραπευτήρια «Ασκληπιός» και «Ιπποκράτης».

Ιαματική Πηγή και κάμπινγκ Κονιαβίτη

Για την Ιαματική Πηγή και το κάμπινγκ Κονιαβίτη οι προτεινόμενες χρήσεις είναι η ανάπτυξη ξενοδοχείου 5 αστέρων με SPA, με παραθεριστικές κατοικίες επίσης, ενώ υπάρχει η δυνατότητα ανάπτυξης μαρίνας.

Η επιτρεπόμενη δόμηση είναι 52.000 τ.μ. Το προς αξιοποίηση ακίνητο με παραλιακό μέτωπο 1.000 μέτρων βρίσκεται στη περιοχή του Νομού Φθιώτιδας στο Δήμο Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου.

Έχει άμεση πρόσβαση από τη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης και σε μικρή απόσταση από το ακίνητο υπάρχουν περιοχές ιδιαίτερου ιστορικού ενδιαφέροντος και φυσικού κάλλους (Δελφοί, Χιονοδρομικά Κέντρα Παρνασσού και Καρπενησίου κ.λπ.).

Απέχει 37 χλμ. από τη Λαμία, 166 χλμ. από την Αθήνα, 130 χλμ. από το Διεθνές Αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου και 10 χλμ. από το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου, από το οποίο υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση με τις Βόρειες Σποράδες (Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο).

Το ακίνητο (γεωτεμάχιο) έχει εμβαδόν 598.000 τ.μ. Για το ακίνητο βρίσκεται υπό εκπόνηση Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ).

Ιαματική Πηγή Θερμοπυλών

Για τις Θερμοπύλες η προτεινόμενη χρήση είναι η ανάπτυξη ξενοδοχείου τριών αστέρων και ιστορικού-θεματικού πάρκου με αναφορά στη Μάχη των Θερμοπύλων. Η επιτρεπόμενη δόμηση είναι 16.600 τ.μ. και η υπολειπόμενη 12.500 τ.μ.

Το ακίνητο βρίσκεται στο Νομό Φθιώτιδας στο Δήμο Λαμίας στους πρόποδες του βουνού Καλλίδρομο και απέχει 15 χλμ. από τη Λαμία και 185 χλμ. από την Αθήνα.

Το συγκρότημα περιλαμβάνει κτηριακές εγκαταστάσεις συνολικής δομημένης επιφάνειας 4.100 τ.μ. και ειδικότερα, κέντρο υδροθεραπείας, δύο παλαιά ξενοδοχεία και διάφορες υποστηρικτικές εγκαταστάσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης