Στην Αθήνα το 4ο ExportUSA Forum

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019, 18:11
Στην Αθήνα το 4ο ExportUSA Forum

Τη διοργάνωση του 4ο ExportUSA Forum, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2019, στο Grand Hyatt Hotel Athens, ανακοίνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, «το ExportUSA Forum αποτελεί το μοναδικό συνέδριο στην Ελλάδα που σχεδιάζεται από τον πλέον κατάλληλο USA Export-Expert φορέα και εστιάζει αποκλειστικά στη μεθοδική προώθηση των εξαγωγών στην αμερικανική αγορά».

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «διακεκριμένοι εμπειρογνώμονες, τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από την Ελλάδα, θα αναλύσουν τα δεδομένα της σημερινής αμερικανικής αγοράς, τα σύγχρονα κανάλια και απαιτήσεις στη διανομή, τις καταναλωτικές τάσεις, τις απαραίτητες διαδικασίες που συνοδεύουν μία επιτυχημένη εξαγωγή και φυσικά τις νέες τεχνολογίες που πλέον απαιτούνται από την παραγωγή μέχρι την τελική τυποποίηση των προϊόντων».

«Όλοι οι ομιλητές του ExportUSA Forum γνωρίζοντας τις ευκαιρίες ανάπτυξης που προσφέρει η αγορά των ΗΠΑ για τα ελληνικά προϊόντα, θα δώσουν την δυνατότητα σε εκπροσώπους ελληνικών επιχειρήσεων να ενημερωθούν και να αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις, με στόχο την επιτυχημένη διείσδυσή τους στην αγορά των ΗΠΑ», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Το 4ο ExportUSA Forum θα εστιάσει στα παρακάτω βασικά θέματα:

- Ανάλυση της αγοράς των ΗΠΑ: Ευκαιρίες και εμπόδια για τις ελληνικές εταιρείες

- Νέες καταναλωτικές τάσεις

- Πώς η ψηφιοποίηση αλλάζει δραστικά τις εξαγωγές

- Ο ρόλος της τεχνολογίας στην αλυσίδα εφοδιασμού

- Το εξαγωγικό ταξίδι: Από το ελληνικό αγρόκτημα μέχρι τον Αμερικανό καταναλωτή

- Κανονιστικό πλαίσιο συμμόρφωσης με τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), φορολογικό καθεστώς και χρήσιμα υποστηρικτικά εργαλεία

- Τελευταίες εξελίξεις στο διμερές εμπόριο

Ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητήριου, Νικόλαος Μπακατσέλος, αναφερόμενος στο 4ο ExportUSA Forum ανέφερε:

«Ο σημαντικότερος ρόλος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου είναι να συμμετέχει και να συντονίζει ως ένα βαθμό την εθνική προσπάθεια εξωστρέφειας προς τις ΗΠΑ. Για αυτό τον λόγο, το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διαθέτει την Επιτροπή εξαγωγικού εμπορίου και ένα εσωτερικό οργανισμό παροχής ενημέρωσης και διευκόλυνσης των επιχειρήσεων (Trade USA) που επιθυμούν να ενημερωθούν για την αγορά των ΗΠΑ.

Ο μηχανισμός αυτός διεξάγει συγκεκριμένες μελέτες για προϊόντα και τοπικές αγορές στις ΗΠΑ καθώς και προωθεί αποτελεσματικά τις ελληνικές εταιρίες μέσω στοχευμένων επιχειρηματικών αποστολών και συμμετοχών σε ειδικές εκθέσεις, αλλά και παρέχει υψηλό επίπεδο εξατομικευμένων υπηρεσιών προς τους επίδοξους εξαγωγείς.

Στόχος μας είναι να απαντήσουμε μέσω της υπηρεσίας Trade USA στην ανάγκη συνεχόμενης υποστήριξης των επιχειρήσεων στην αγορά των ΗΠΑ και για το σκοπό αυτό επιδιώκουμε τη συνεργασία και τη συμβολή της πολιτείας για ένα ολοκληρωμένο και επιτυχημένο αποτέλεσμα».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019, 18:12