Στη Ευρωπαϊκή Επιτροπή η ελληνική στρατηγική για την Κυκλική Οικονομία

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018, 15:35
Στη Ευρωπαϊκή Επιτροπή η ελληνική στρατηγική για την Κυκλική Οικονομία
Με τον επίτροπο Περιβάλλοντος, Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας, Karmenu Vella, και τον επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Daniel Calleja Crespo, συναντήθηκε στις Βρυξέλλες ο αν. ΥΠΕΝ, Σ. Φάμελλος και τους παρέδωσε το Εθνικό Σχέδιο για την Κυκλική Οικονομία, το οποίο υιοθετήθηκε πρόσφατα από την ελληνική κυβέρνηση. Ο επίτροπος συνεχάρη τον αν. ΥΠΕΝ για την πρωτοβουλία της χώρας και δεσμεύτηκε για την παροχή τεχνικής και οικονομικής βοήθειας, μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων της ΕΕ για την υλοποίησή του.

Επίσης, αποφασίσθηκε η από κοινού διοργάνωση ειδικής εκδήλωσης υψηλού επιπέδου τον ερχόμενο Μάρτιο, στο πλαίσιο του φόρουμ κυκλικής οικονομίας που έχει δημιουργηθεί, η οποία θα σηματοδοτήσει την επίσημη έναρξη της εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου για την Κυκλική Οικονομία και του Σχεδίου Δράσης που περιλαμβάνεται σε αυτό. Στην εκδήλωση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει καλές πρακτικές κυκλικής οικονομίας στους τομείς της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

Τέλος, ο κ. Φάμελλος παρέδωσε στον επίτροπο Περιβάλλοντος, Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας δείγμα πλαστικής σακούλας πολλαπλών χρήσεων που κατασκευάζεται στην Ελλάδα και θα μοιραστεί μέσω των ΟΤΑ στους πολίτες, σε εφαρμογή της νέας πολιτικής για τη μείωση της κατανάλωσης πλαστικών σακουλών μιας χρήσης.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018, 15:35