Αγοραστικό ενδιαφέρον παρατηρήθηκε σήμερα στη δευτερογενή αγορά ομολόγων με αποτέλεσμα οι τιμές των περισσοτέρων τίτλων να κινηθούν ανοδικά.

Έτσι, η απόδοση του 10ετους ομόλογου υποχώρησε το απόγευμα στο 3,38% από 3,42% που κυμαινόταν στο χθες. Αντιστοίχως η απόδοση του 5ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 2,11% από 2,18% χθες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές 80 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 65 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα παρατηρήθηκε στο 5ετές ομόλογο με 19 εκατ. ευρώ, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 3,43% από 3,40% χθες με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση -0,072% να διευρυνθεί οριακά στο 3,50% από 3,49% που έκλεισε χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος υποχωρεί ελαφρώς το ευρώ έναντι του δολαρίου με αποτέλεσμα το ευρωπαϊκό νόμισμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 1,1156 δολ. από το επίπεδο των 1,1168 δολ ευρώ που άνοιξε η αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θετικά επηρεάζει το δολάριο, η διαφαινομένη βούληση της Fed να μην προχωρήσει άμεσα σε μείωση του επιτοκίου αναφοράς, μετά την αναφορά του προέδρου της ότι είναι πρόωρο να αξιολογηθεί η επίπτωση που θα έχει στην οικονομία η κλιμάκωση της έντασης στο διεθνές εμπόριο. Υπογράμμισε δε ότι η τρέχουσα νομισματική πολιτική είναι κατάλληλη.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,115%. Στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,232%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,307% και, τέλος, στον μήνα το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,374%.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1161 δολ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης