Το δολάριο οδεύει προς τη χειρότερη εβδομάδα από τον Αύγουστο, έχοντας παραδώσει πλέον όλα τα κέρδη που είχε πραγματοποιήσει από την εκλογή του Donald Trump, λόγω των ανησυχιών γύρω από το πολιτικό μέτωπο.

Ο δείκτης του δολαρίου, ο οποίος μετρά το δολάριο έναντι ενός καλαθιού έξι μεγάλων νομισμάτων, έχει υποχωρήσει γύρω στο 1,6% αυτή την εβδομάδα, χτυπώντας το χαμηλότερο επίπεδο από τις 9 Νοεμβρίου – την ημέρα των αμερικανικών εκλογών – την Τετάρτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πολιτική αναταραχή που προκάλεσε η απόλυση του πρώην επικεφαλής του FBI James Comey, οι ισχυρισμοί ότι ο Trump πίεσε τον Comey να σταματήσει να διερευνά τον πρώην αρχηγό της εθνικής ασφαλείας και τις σχέσεις της προεκλογικής του εκστρατείας με τη Ρωσία, έχουν πιέσει έντονα το δολάριο αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο λόγος των πιέσεων γύρω από το δολάριο δεν είναι μόνο λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με το αν ο Trump θα μπορέσει να ολοκληρώσει τη θητεία του στον Λευκό Οίκο, αλλά επίσης λόγω των φόβων ότι τα δημοσιονομικά κίνητρα που έχει υποσχεθεί και ώθησαν σε ράλι τις αγορές, δεν αναμένεται να εφαρμοστούν σύντομα.

Το ευρώ χτύπησε υψηλό έξι μηνών την Πέμπτη και σήμερα κινείται κοντά σε αυτά τα επίπεδα και στο 1,1139 έναντι του δολαρίου, ενώ η ισοτιμία δολαρίου/γεν διαμορφώνεται στο 111,46.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης