Στα προ κρίσης επίπεδα φαίνεται πως έχουν επιστρέψει οι τιμές στην Ερμού, καθώς ολοένα και περισσότερα εμπορικά καταστήματα της περιοχής αγοράζονται πλέον σε αξίες ανάλογες των “ένδοξων” ημερών του πρόσφατου παρελθόντος.

Μάλιστα, σύμφωνα με την “Καθημερινή”, η τάση αναμένεται να παραμείνει ανοδική, καθώς η ζήτηση συνεχίζει να ενισχύεται, με ξένες αλυσίδες να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση καταστημάτων. Παρατηρείται, δηλαδή, αύξηση της επενδυτικής κινητικότητας, η οποία μεταξύ άλλων, οφείλεται στη σημαντική άνοδο του τουριστικού ρεύματος προς την Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εμπορικότητα της Ερμού φαντάζει ακόμη υψηλότερη από την προ κρίσης περίοδο, ενώ ώθηση στην κατανάλωση από τουρίστες έχει δώσει και η εκτόξευση των βραχυχρόνιων μισθώσεων, καθώς στην ευρύτερη περιοχή του ιστορικού κέντρου φιλοξενούνται πλέον χιλιάδες τουρίστες (σε διαμερίσματα), κάτι που δεν συνέβαινε πριν από μερικά χρόνια. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του τελευταίου 12μήνου, υπολογίζεται ότι οι τιμές των ενοικίων στα καλύτερα σημεία της Ερμού έχουν αυξηθεί σχεδόν κατά 20%, με τη μέση τιμή ενοικίασης να υπολογίζεται πλέον στα 230-240 ευρώ/τμ.

Ειδικότερα, η Ερμού έχει αρχίσει ανακάμπτει ήδη από τις αρχές του 2016. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της “Καθημερινής”, πρόσφατα αποκτήθηκε κατάστημα επί της Ερμού 21, στο πλαίσιο τραπεζικού πλειστηριασμού, με τελική τιμή που άγγιξε τα 620.000 ευρώ.

Σημειωτέον πως η τιμή ήταν 77% υψηλότερη της ελάχιστης προσφοράς που είχε διαμορφωθεί στα 350.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο συγκεκριμένο σημείο, όπως γράφει η εφημερίδα, λειτουργούσε στο παρελθόν, κατάστημα ενδυμάτων, ενώ το ακίνητο βρίσκεται δίπλα στο κατάστημα Folli-Follie σε ακίνητο ιδιοκτησίας της Εθνικής Πανγαίας ΑΕΕΑΠ.

Το συγκεκριμένο κατάστημα που στο παρελθόν μίσθωνε η αλυσίδα Fokas, πωλήθηκε το καλοκαίρι του 2013, με την επενδυτική εταιρεία της Εθνικής και του ομίλου Invel να επικρατεί στον σχετικό διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ (στο πλαίσιο της σχετικής ψηφιακής πλατφόρμας πωλήσεων ακινήτων), αντί ποσού 5,9 εκατ. ευρώ. Δεδομένου ότι το κτίριο είναι επιφάνειας ανωδομής 715 τμ, το τίμημα διαμορφώθηκε σε 8.250 ευρώ/τμ (χωρίς μάλιστα να υπολογίζεται και το υπόγειο των 172 τμ).

Εν τω μεταξύ, χθες, σχεδόν πέντε χρόνια μετά, η Trastor ΑΕΕΑΠ ανακοίνωσε την απόκτηση ακόμη ενός καταστήματος στην Ερμού, κοντά στην πλατεία Συντάγματος – όπου οι αξίες είναι υψηλότερες. Η εταιρεία της Τρ. Πειραιώς και του αμερικανικού επενδυτικού ομίλου Varde Partners επικράτησε σε δημόσιο πλειστηριασμό για το ακίνητο επί της Ερμού 16-18.

Σύμφωνα με την “Καθημερινή”, πρόκειται για κατάστημα επιφάνειας 109,12 τμ, για το οποίο καταβλήθηκε τίμημα 2,56 εκατ. ευρώ, δηλαδή περίπου 23.450 ευρώ/τμ, σχεδόν τριπλάσια χρήματα σε σχέση με το 2013.

Ακόμη, σε ένα πιο χαμηλό τμήμα της Ερμού, πλησίον της πλατείας Μοναστηρακίου, η Εθνική Πανγαία απέκτησε ένα κτίριο αντί ποσού 5,7 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για κτίριο συνολικής επιφάνειας 2.525 τμ, για το οποίο θα δαπανηθεί επιπλέον 1,3 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση και διαμόρφωσή του σε ένα κτίριο μεικτής χρήσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης